Informatie

Trainingstijden

 

1e team & 2e team

Vanaf augustus: Dinsdag 19:30 tot 21:00 uur

 

Sporthal “de Hongerman”

Hoge Brake 3

5672 GJ  Nuenen

 

1e team & 2e team & jeugdteam leden

Vanaf augustus: Donderdag 20:00 tot 21:30 uur

 

Sporthal “de Eckart”

Airbornlaan 1a

5632 JA  Eindhoven

 

JeugdTeam

15:15 tot 16:15 uur

Mytylschool

Toledolaan 4

5629 CC Eindhoven

 

Bruikleen- sportrolstoel

Als iemand interesse heeft in het rolstoelbasketbal en dit wil uitproberen kan hij/zij alléén op de donderdag gebruik maken van een bruikleen- sportrolstoel. Deze stoel blijft van de vereniging en mag ook niet mee naar huis worden genomen.

Je mag een maand gratis meedoen met trainen om te bepalen of je de sport ligt en of je lichaam de inspanning wel aan kan.

Na deze maand kan er voor het gebruik van een bruikleen- sportrolstoel een minimale vergoeding gevraagd voor kosten onderhoud van de stoel.

 

Aanvraag Sportrolstoel

Als je besluit om deze spectaculaire sport te gaan beoefenen kan je na een half jaar lidmaatschap een eigen op maat gemaakte sportrolstoel bij de gemeente aanvragen. Je krijgt dan een basis vergoeding, die per gemeente verschillend is. De aanvraag duurt ongeveer 3 maanden. Na het toekennen van een vergoeding kun je de sportrolstoel bestellen. Het aanmeten en bestellen van een sportrolstoel is een serieuze aangelegenheid. Onze vereniging heeft een goed en betrouwbaar adres voor uw aankoop en er kan altijd iemand met ervaring mee kijken bij de passing.

Stichting Achilles-flames

Ter promotie van Rolstoelbasketbal voor de regio Eindhoven

Stichting Achilles-flames

Venuslaan 507

5632HP Eindhoven

Nederland

Ons adres:

Telefoon: (040) 256 82 08

E-mail: info@achilles-flames.nl

Rabobank 10.91.02.436

Nuenen

 

BTW-nr: NL8138.89.170.B01

K.v.K. Eindhoven 17169951

Contributie

 

Als rolstoelbasketbal lid van Achilles’71 betaal je contributie. Het seizoen loopt van eind augustus t/m juni. De contributie bedraagt  175,- euro. Hierbij komt eenmalig 6.80 euro inschrijfgeld.

Speel je wedstrijden, dan betaal je aan de Nederlandse Basketbal Bond (NBB)

 45,- euro bondsbijdrage. Tegen inlevering van een pasfoto ontvang je een spelerskaart.

 

Onkosten

 

Achilles’71 speelt zij wedstrijden in een officiële wedstrijd- tenue.

Dit tenue word door de vereniging ter beschikking gesteld . Voor de onkosten (benzinevergoeding) bij uitwedstrijden wordt een bijdrage gevraagd.

 

Info 1e team

 

Het 1e team in de toernooi- divisie A en speelt ook een landelijke competitie maar dan in toernooi vorm. Zij spelen 1 keer per maand op 1 dag 2 wedstrijden, waar alle clubs uit de toernooi- divisie aan meedoen.

Het 1e team bestaat momenteel uit 8 spelers dat onder leiding staat van een ex-  rolstoelbasketbalspeler met 23 jaar ervaring.

 

Info 2e team

 

Het 2e team in de toernooi- divisie B en speelt ook een landelijke competitie maar dan in toernooi vorm. Zij spelen 1 keer per maand op 1 dag 2 wedstrijden, waar alle clubs uit de toernooi- divisie aan meedoen.

Het 2e team bestaat momenteel uit 8 spelers dat onder leiding staat van een ex-  rolstoelbasketbalspeler met 23 jaar ervaring.

 

Info Jeugd team

 

Het Jeugd team in de Jeugd- divisie en speelt ook een landelijke competitie maar dan in toernooi vorm. Zij spelen 4 keer per jaar op 1 dag meerdere wedstrijden, waar alle clubs uit de Jeugd- divisie aan meedoen.

Het Jeugd team bestaat momenteel uit 10 spelers dat onder leiding staat van een rolstoelbasketbalspeler met 27 jaar ervaring.

 

Wedstrijden

 

De wedstrijden worden in toernooi vorm gespeeld gemiddeld 1 maal per maand door het hele land houd dus rekening met de duur van een wedstrijddag van vertrek rond 9:00 en terugkeer rond 19:00 kan soms langer als er in het hoge noorden wordt gespeeld.